top of page

B Rijbewijs óf BE Rijbewijs; welke heb je nodig?

De opleiding voor E achter B, zoals we het rijden met de zwaardere aanhangwagen noemen(aanhangwagens met  méér dan een maximummassa van 750 kilogram), kan bij ons in één dag

(van 's ochtends 08.00 uur tot en met 14.40 uur, waarna je om 14.55 uur examen doet) óf enkele uren per dag.

 

Dit is afhankelijk van wat je kunt en wilt. Vooral het vaardig zijn met een aanhangwagen en het praktische- en logisch denken zijn erg belangrijk.

 

Soms zal je oplossingen moeten bedenken die qua verkeersregels anders zijn dan je gewend bent. Het verkeersinzicht gaat dan boven de verkeersregel!

 

Bijvoorbeeld: Je komt van rechts op een gelijkwaardig kruispunt en je hebt voorrang op de auto die van links komt, echter… de auto van links is al te ver doorgereden waardoor je met de combinatie (bestelbus en aanhangwagen) niet meer fatsoenlijk een normale bocht kunt nemen. Dan laat je de auto van links voorgaan!

 

Gewoon je logische verstand gebruiken. Verplaats je maar eens een tijdje in de andere verkeersdeelnemer (de vrachtwagenchauffeur, buschauffeur en uiteraard de personen die ook aanhangwagen rijden) en kijk hoe zij deze zaken oplossen.

Rijbewijs B of BE
Rijbewijs Garantie
Voordelig
Snel
bottom of page